Sportul Şimleu a surclasat FC Zalău în Cupa României

Câştigătoarea Ligii a IV-a de fotbal şi a fazei judeţene a Cupei României a învins cu scorul de 4 – 1 singura reprezentantă a Sălajului în Liga a III-a

Duelul sălăjean din cadrul primei faze a Cupei României, dintre Sportul Şimleu şi FC Zalău a fost câştigat de o manieră categorică de formaţia de la poalele Măgurii, care s-a impus cu scorul de 4 – 1 în faţa echipei pregătite de Călin Pop. FC Zalău nu a putut alinia formula dorită, având în primul „11” multe absenţe faţă de sezonul anterior, însă, nici evoluţia celor care au intrat în teren nu a fost una dintre cele mai bune, zălăuanii periclitând de puţine ori poarta apărată de Emil Lucaciu. Şi formaţia şimleuană a avut câteva absenţe importante, însă Lupo Csaba şi compania şi-au dorit, parcă, mai mult victoria, ceea ce s-a şi putut observa pe parcursul celor 90 de minute.
Scorul final al primei reprize a fost alb, 0 – 0, după ce Sportul Şimleu a ratat câteva ocazii importante în primele 45 de minute. După câteva intervenţii salvatoare în faţa lui Ulmeanu, Dregan şi Chiş, portarul Cristian Man, a fost nevoit să-l faulteze pe Adrian Gheţi, în minutul 25, din postura de ultim apărător, iar centralul întâlnirii, Rareş Vidican, i-a arătat cartonaşul roşu goalkeeper-ului zălăuan. Până la pauză, lucrurile nu s-au schimbat, iar în prima parte a reprizei secunde, jocul s-a mai echilibrat. A venit, însă, minutul 60, când Viorel Ionaşcu l-a faultat în careu pe Adrian Gheţi, centralul Vidican a dictând lovitură de pedeapsă pentru şimleuani. Andrei Chiş a fost cel care a executat penalty-ul, reuşind să-l transforme fără nicio emoţie. Ionaşcu şi-a spălat păcatele cinci minute mai târziu, când a reuşit să restabilească egalitatea printr-o reuşită de generic TV, învingându-l pe portarul Emil Lucaciu cu un şut de la aproximativ 30 de metri. A fost, însă, un foc de paie venit din partea zălăuanilor care, până la final au mai contat destul de puţin în joc. Adrian Gheţi a fost omul meciului, calificând Şimleul în faza a II-a a Cupei României, după ce a reuşit hattrick-ul. În minutul 77, atacantul şimleuan a marcat pentru 2 – 1, după ce a reuşit să-i dribleze pe fundaşii zălăuani, dar şi pe portarul Porumb. Şimleuanii au dominat jocul în ultimul sfert de oră, iar Gheţi a marcat în minutul 77 pentru 3 – 1, după o pasă primită de la noul-intrat, Emil Borz. Tot Gheţi a fost cel care a închis tabela, în minutul 79, zălăuanii neavând nicio reacţie în ultimele zece minute.
În urma acestui rezultat, FC Zalău părăseşte competiţia încă din prima fază, cu toate că preşedintele Ioan Morar a afirmat că speră într-un parcurs cât mai lung în Cupa României.
De cealaltă parte, Sportul Şimleu, a arătat că nu merita să piardă meciul de baraj pentru promovarea în Liga a III-a, iar jocul pe care l-au prestat în faţa Zalăului le-a întârit jucătorilor convingerea că ar fi făcut faţă celui de-al treilea eşalon fotbalistic al ţării.
Faza a II-a a Cupei României este programată miercuri, 30 iulie, în care vor evolua cele 42 de câştigătoare ale primei faze plus 30 de formaţii din Liga a III-a.
Sportul Şimleu: Emil Lucaciu – Marius Şireag, Doru Sabău, Cătălin Anghel, Silviu Crişan, Adrian Dregan, Lupo Csaba, Marcel Mureşan, Andrei Chiş, Adrian Gheţi şi Tudor Ulmeanu. Au mai evoluat: Emil Borz, Adrian Nagy, Sergiu Deac şi Adrian Oros. Antrenori: Lupo Casaba (principal) şi Eugen Crişan (secund)
FC Zalău: Cristian Man – Vlad Tohat, Cosmin Cosma, Rareş Ciaca, Viorel Ionaşcu, Vlad Lung, Alexandru Flueraş, Gabriel Ţiriac, Daniel Supuran, Marin Gliguţă şi Alexandru Pop. Au mai evoluat: Alexandru Porumb, Raul Puie, Bogdan Lazăr şi Andrei Sezgin. Antrenori: Călin Pop (principal) şi Cristian Oros (secund)

Leave a Comment